Bogdan Radivojević i Darko Đukić (©Reuters)
Bogdan Radivojević i Darko Đukić (©Reuters)

Perfektna krila Srbije – 12/12, neka strepi Hrvatska

Vreme čitanja: 3min | pet. 14.01.22. | 08:57

"Ispoštovali smo dogovor iz svlačionice. Bili smo tu jedni za druge, kao i uvek”, rekao je Bogdan Radivojević, koji se osećao kao kod kuće u Pik Areni u Segedinu

(od izveštača Mozzart Sporta iz Segedina)

Nije bilo slabog mesta u taboru Orlova na otvaranju Evropskog prvenstva protiv Ukrajine. Lazar Kukić je bio igrač meča, ali vredi pomenuti i zasluge ostalih. Na golu je sjajan bio najmlađi od trojice čuvara mreže Orlova Milan Bomaštar. Mijajlo Marsenić i Dragan Pešmablek su držali odbranu, dok su krila bila perfektna – 12/12.

Izabrane vesti

Mladen Šotić na levoj strani je počeo odlično, imao je 3/3, a u nastavku su se razigrali levoruki Bogdan Radivojević i Darko Đukić. Prvi je imao 5/5, a Nišlija 4/4.

"Nismo imali nijedan promašaj. Hvala Bogu, samo da se tako i nastavi. Najbitnija je timska igra, kolektiv. Tu smo da pomognemo, da igramo svi za jednog”, istakao je Radivojević.

Nekadašnji rukometaš Partizana, Flenzburga i Rajn Nekar Levena osećao se kao kuće u Pik Areni u Segedinu. Čim je ušao u igru, sredinom prvog poluvremena, dočekan je ovacijama i povicima “Bogi, Bogi”, od strana navijača tima iz Segedina, redovnog učesnika Lige šampiona.

"Stvarno je bilo neverovatno. Nisam očekivao toliko navijača iz mog kluba, Segeda. Neverovatan osećaj, veoma mi znači njihova podrška. Očekujem ih u još većem broju u subotu”.

Orlovi su slavili lakše od očekivanog protiv Ukrajine na otvaranju EP. Dobra priprema meča uticala je da se nijednog trenutka pitanje pobednika nije postavljalo.

"Kad se pogleda semafor, na kraju je izgledalo tako. Međutim, da nismo ušli ovako koncentrisano i fokusirano u meč, ne bismo sigurno imali ovakav rezultat. Ispoštovali smo dogovor s treninga i svlačionice. Okrećemo se meču sa Hrvatskom. Spremamo se, idemo na pobedu”.

Hrvatska je rukometna velesila, brani srebro s poslednjeg Evropskog prvenstva pre dve godine. Oslabljena je u odnosu na tada, povreda leđa Domagoja Duvnjaka i oporavak posle korone Luke Cindrića stvara probleme Kaubojima.

"Može se reći da su slabiji, ali svi znaju kakva je to reprezentacija, kakve igrače ima. Vidite kakva je situacija s koronom, ništa se ne zna. U strahu se budimo, da li će neko biti pozitivan".

Orlovi danas od 17.30 imaju trening u Pik areni pred meč u subotu. Kako napasti Hrvate, gde su im slabe tačke? Radivojević taktiku prepušta Špancu Đeroni.

"Ostavićemo to selektoru, da nam kaže kako da igramo. Poslušaćemo ga, verujemo mu 100 odsto. Sigurno će napraviti dobru taktiku za njih", zaključio je Radivojević, jedini igrač u našem timu koji može da se pohvali da ima najveći klupski pehar, Ligu šampiona, osvojen pre sedam i po godina u Kelnu u dresu nemačkog Flenzburga.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠE - 1. KOLO

GRUPA A

Četvrtak

Slovenija - Makedonija 27:25

Danska - Crna Gora 30:21

GRUPA B

Četvrtak

Mađarska - Holandija 28:31

Petak

20.30: (3,40) Portugalija (8,50) Island (1,45)

GRUPA C

Četvrtak

Srbija - Ukrajina 31:23

Hrvatska - Francuska 22:27

GRUPA D

Petak

18.00: (1,25) Nemačka (10,0) Belorusija (4,90)

20.30: (2,70) Austrija (8,00) Poljska (1,65)

***kvote su podložne promenama

GRUPA E

Četvrtak

Španija - Češka 28:26

Švedska - BiH 30:18

GRUPA F

Četvrtak

Rusija - Litvanija 29:27

Norveška - Slovačka 35:25



tagovi

Rukometna reprezentacija SrbijeEvropsko prvenstvo u rukometuep u rukometuBogdan Radivojevićdarko đukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara